VallentunaGospel 

Senast uppdaterad 2018-03-12 

Information till körmedlemmar

Fika

Visst är det kul att sjunga! Efter några övningar varje termin är det skönt att kunna sitta ner en stund, koppla av och ta en kopp förstärkt kaffe eller te. 

Vill du glädja dina körkompisar med att ordna fikastunden? Anteckna dig då på fikalistan. Det finns inga krav på vad som ska finnas på fikabordet. Eftersom de som ordnar fikat bjuder på detta (inte kaffet eller te, som vi köper av kyrkan) är det upp till var och en vad som står på bordet. Har du/ni ingen möjlighet att stanna själv efter körövningen så hjälper vi andra gärna till att städa undan. 

Allmän information

Hur blir vi bättre för varje gång vi sjunger …

Vi övar tisdagar i Åbybergskyrkan mellan klockan 19.00-21.00.

·     Vi lär in nya låtar med hjälp av gehörsträning och/eller noter. Ett tips till inlärning är spela in på en mobiltelefon. I de fall som vi fått material utdelat ansvarar du själv för att detta tas med i den mån man behöver.

·     Under träningen är det bra att ha tillgång till penna för att kunna anteckna den information som ges, det kan vara allt från när nästa uppsjungning ska ske, till smådetaljer i text och noter.

·     För att vi ska kunna utveckla oss och bli bättre och mer professionella  och få större kvalitet på övningarna är det viktigt att vi mellan körövningarna bedriver självstudier.

·     Är du sjuk eller förhindrad att delta meddelar du din stämledare i god tid före övning och tar i efterhand reda på vad som sagts och övats.

·     Alla förväntas närvara vid alla uppsjungningar och repetitioner! Men om du får förhinder måste du tala med din stämledare i god tid före en uppsjungning.

·     Det är körledaren som bestämmer om och när kåporna ska användas, eller vilka andra kläder vi ska framträda i.

·     En förutsättning för att vara med vid framträdande är att du kan repertoaren och vet vilka rörelser som hör till.

 

 

Kalender VT 2018

 

18/3

Gudstjänst kl 11 i Åbybergskyrkan. Samling kl 9.30

 

31/3

Midnattsmässa kl 23.30 i

Vallentuna kyrka. Samling kl 22.00

 

3/4

Inget rep. Påsklov.

 

21/4

Kördag med Gerald T Smith och konsert kl 19 i Vallentuna kyrka.

 

1/5 inget rep.

 

23/5 Gospelmässa kl 19 i

Vallentuna kyrka.