VallentunaGospel 

Senast uppdaterad 2018-03-12 

 Om oss

Vallentuna Gospel är en ekumenisk kör som drivs gemensamt av Åbybergskyrkan och Vallentuna församling.

Kören bildades 2001 efter att en församlingsmedlem via arv skänkte grundplåten till att anställa en körledare.  Efter att ha arrangerat en kördag med gospeltema var kören ett faktum. Körledaren Mie Johansson anställdes och startade upp Vallentunagospel. Hon ledde kören ända till våren 2012. Från våren 2013 är Anders Vallentuna Gospels fasta ledare och dirigent.

Såväl gudtjänster som konserter kräver en hel del planerande. För att allt ska fungera finns det ett körråd som tillsammans med körledaren har ett övergripande ansvar för att planering och genomförande av verksamheten organiseras på bästa sätt.

Intresset för sång och musik är stort, och kören vill gärna se nya medlemmar.

Vill du vara med och sjunga med oss?

Kontakta då

Körledare anders.henriksson@svenskakyrkan.se

Skaka av dig det som ligger bakom och släpp rösten fri.

Alla kan sjunga

citat Reibjörn Carlhamre

Kören har idag ett 40-tal medlemmar som träffas 2 timmar i veckan för repetition.Vårt ambition är att vara en mötesplats för människor som tycker om att sjunga och vi vill uppmuntra och glädja andra genom vår sång.

Förutom att medverka vid gudstjänster och mässor i de båda församlingarna genomför vi även andra arrangemang. Det kan vara allt från gospelcafé till konsert till förmån för världens barn, julkonserter eller konserter med andra körer eller artister. Samtliga framträdanden har gett kören nya utmaningar och bidragit till ett ökat självförtroende.